Hotel Aqua Blue to kompleks trzech hoteli.
Trafiliśmy do najbardziej wysuniętego na północ. Hotel całkiem przyjemny, woda ciepła w basenach sąsiedniego kompleksu basenowego do którego był swobodny dostęp. Północna część tego hotelu była w trakcie remontu - nie przeszkadzała, nie była zauważalna - (mieszkaliśmy w południowej) części hotelu. Wszystko osłonięte. Wyżywienie bogate i zróżnicowane.
W hotelu masaż na wysokim poziomie, internet (w niebotycznej cenie). Aerobik dla kobiet, animacje wieczorem jak to na turnusie.
Dla wybierających się:
1. W trakcie odbierania pokoju dać 5 - 20 $ w paszport, aby dostać normalne pokoje.
2. Jeżeli się takowych nie otrzyma, to następnego dnia pójść i poprosić o nowy pokój podkreślając swoją determinację $ dołączonymi do klucza.
3. Dać na "dzieńdobry" parę $ pod poduszkę sprzątającemu twój pokój aby doprowadził go do wyższego standardu. (Dałem 5 $ pierwszego dnia skutkiem czego znalazały się: zasłony, 4. Dodatkowe ręczniki, dodatkowe mydło, wszystko lśniło, nawet nie wiadomo skąd jakiś pracownik przyniósł suszarkę do pokoju)
5. Ciasta piankowe to zły pomysł